Dit type spyware kan gevoelige informatie over uw surfgedrag verzamelen en opslaan, waaronder welke webpagina's u bezoekt, wanneer u ze bezoekt, hoe lang u erop blijft, hoe vaak u bestanden downloadt van internet en waar u gegevens online opslaat. Spyware wordt vaak zonder uw toestemming door gewetenloze externe adverteerders geïnstalleerd. Deze adwareprogramma's worden door hackers gebruikt om uw online surfgedrag te bespioneren, deze informatie naar derden te sturen en uw persoonlijke informatie te verkopen.

Browser-exploits zijn een soort software of programma dat misbruik maakt van kwetsbaarheden in het Windows-besturingssysteem die het uitvoeren van code mogelijk maken. De code wordt uitgevoerd door de webpagina waarin de exploit is ingebed. Webpagina's bevatten doorgaans scripts of programma's die door de gebruiker tijdens het browsen in uw webbrowser worden geladen. Eenmaal op hun plaats kunnen deze scripts of programma's worden gebruikt om opdrachten naar de hostserver te sturen om verkeer om te leiden naar websites die u bezoekt.

Er zijn verschillende manieren om exploits van webbrowsers te verwijderen. De meest gebruikelijke manier om een ​​browser-exploit te verwijderen, is door een gratis antivirusprogramma te downloaden en uit te voeren. U moet ervoor zorgen dat het antivirusprogramma regelmatig wordt bijgewerkt en werkt met al uw huidige versies van Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox. U kunt ook overwegen om uw systeem te scannen op registervermeldingen die beschadigd of corrupt zijn.

.