Hoe Vindt u de Tolken

Tolken worden gebruikt om tekst om te zetten in een ander type uitvoer. Ze helpen ook om een ​​taak te vereenvoudigen waarbij het vertaalde stuk informatie moet worden geïnterpreteerd, door het in de gewenste vorm te vertalen.

Bij computerprogrammering is een tolk over het algemeen een computerprogramma dat direct opdrachten uitvoert die zijn geschreven in een script- of programmeertaal, meestal zonder dat ze in machinecode hoeven te worden vertaald. Ze worden meestal gebruikt in de context van wetenschappelijke of technische toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt om tekst uit een bestand om te zetten in de code die nodig is om een ​​bepaalde bewerking uit te voeren.

Enkele veelvoorkomende voorbeelden van tolken zijn compilertools en compilers die tekst naar code voor programma's converteren. Er zijn veel soorten tolken en er zijn veel verschillende talen. Sommige talen vertalen bijvoorbeeld tekst uit een andere brontaal naar hun eigen syntaxis. Dit staat bekend als ‘vasthoudend’ adopteren.

Sommige talen die worden gebruikt voor tolken zijn: Common-Lang, Frans, Japans, Koreaans, Spaans, Turks, Russisch, Mandarijn Chinees en Urdu. Taalneutrale tolken vertalen van de ene taal naar de andere. Een voorbeeld van een taalneutrale tolk is Microsoft Windows, dat drie versies heeft van Windows 95, 98 en XP.

Java is een andere populaire tolk. Java biedt de programmeur een platformonafhankelijke, platformonafhankelijke taal, waaronder de Java Virtual Machine (JVM). Aangezien Java geen vaste syntaxis heeft zoals de meeste andere talen, geven veel mensen er de voorkeur aan "interpreters" te gebruiken die op elke versie van Windows kunnen werken. Een paar voorbeelden van tolken zijn NetBeans, JavaFX en Eclipse.

Taalspecifieke tolken kunnen worden gebruikt als u van de ene taal naar de andere moet converteren. Deze staan ​​bekend als "taalonafhankelijke" taalspecifieke "tolken. Voorbeelden van specifieke taaltolken zijn Adobe Acrobat Reader, Microsoft Word en Excel, Microsoft Access en vele andere programmeertalen.

Er kunnen taalonafhankelijke tolken op computers worden geïnstalleerd om tekst van een specifieke taal naar een andere taal te vertalen of vice versa.