Dit wachtwoord kan worden ingesteld door de beheerders of een groep beheerders binnen het bedrijf. Het wachtwoord zou door gebruikers worden gebruikt om toegang te krijgen tot het netwerk of de Active Directory.

Het volgende type toegangscontrole is logische toegangscontrole. De gebruikers logden via het netwerk in op een computer. De beheerder of groep beheerders zou het wachtwoord voor deze netwerkcomputer kunnen instellen. Het wachtwoord wordt gebruikt om in te loggen op een andere computer of netwerk.

Bij elektronische toegang moet u via internet op een computer inloggen. De informatie was toegankelijk via internet en kon via e-mail worden verzonden. Deze e-mail kan gevoelige informatie bevatten. De e-mail kan documenten bevatten die de kennis vereisen van de persoon die de e-mail heeft geopend en kan virussen bevatten.

Als u wilt dat uw bedrijf vrij is van beveiligingsproblemen, moet u beveiligde toegangscontrole in uw bedrijf implementeren. De sleutel tot effectieve toegangscontrole in uw organisatie is het creƫren van beleid dat de toegang tot uw systeem of informatie beperkt en een systeem heeft dat u zou helpen bij het beheren van de beveiliging en de veiligheid van uw informatie.

.