Anders dan de thermostaat, zijn er verschillende elektrische onderdelen die ook worden gebruikt om de lucht en de temperatuur in de kamer te regelen. Eén van deze componenten is het bedieningspaneel, die informatie bevat over de werking van het elektrisch verwarmingssysteem en wordt gebruikt door de gebruiker om de hoeveelheid energie die nodig is voor het verwarmen van de lucht te regelen. Dit bedieningspaneel wordt bestuurd door de gebruiker via de schakelaar bedieningspaneel. Een andere component van het bedieningspaneel de thermostaatregelaar die regelt de verwarming van de kamer. Een andere belangrijke component van het bedieningspaneel de ventilator, die wordt gebruikt om de verwarmde lucht door de ruimte bewegen.

In sommige landen, zijn er een aantal beperkingen aan de exploitatie van de elektrische verwarming. Het is over het algemeen beperkt in bepaalde landen, zoals in sommige gebieden van de Verenigde Staten en Canada. Echter, andere landen kan electrische verwarming worden aangesloten op het ingebouwde elektrische voeding. Dit is de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische verwarming te waarborgen.

Elektrische verwarming systemen worden vaak gebruikt om de kosten van de ruimteverwarming te verminderen. Met de lagere kosten van elektriciteit, kunt u een hoop op uw stookkosten te besparen. Daarom zijn ze erg populair in landen waar de gemiddelde kosten van elektriciteit is duurder. Elektrische verwarming systemen worden vaak beschouwd als betrouwbaarder dan de traditionele elektrische verwarming systemen die hout, kolen of olie te gebruiken.

.