Bewegingssensor

Gemeenschappelijke componenten van een bewegingssensor

Er zijn doorgaans twee hoofdcategorieën bewegingsdetectoren, die beide een redelijk vergelijkbaar assortiment van verschillende technologische componenten bevatten. Hoewel sommige componenten binnen elke categorie uitwisselbaar zijn, zijn andere componenten mogelijk niet uitwisselbaar met elk type detector. Het doel van dit artikel is om een ​​overzicht te geven van de meest verwisselbare elektrische componenten voor een bewegingssensor.

Een bewegingssensor is een gespecialiseerd onderdeel van een elektrisch systeem waarmee de huiseigenaar de mogelijke aanwezigheid in zijn huis of bedrijf van buitenaf kan detecteren. Er zijn over het algemeen twee hoofdcategorieën van deze systemen: de ene is een statische sensor die alleen beweging detecteert en het andere type is een bewegende sensor die beweging in een bepaald gebied detecteert. Statische bewegingssensoren focussen op een specifiek gebied en maken een "barrière" -vorm met een kleine magneet bevestigd aan een detector om een ​​detecteerbaar signaal te produceren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan deze sensoren te gebruiken in kamers die geen directe toegang hebben tot de deuren of ramen. Dit zorgt indien nodig voor een gemakkelijkere toegangscontrole.

Een bewegingsdetectiesysteem bevat doorgaans een controller, een ontvanger, een aantal detectoren en een combinatie van een interne en externe signaalprocessor. Het type signaalprocessor dat wordt gebruikt, verschilt van fabrikant tot fabrikant. De meeste van deze systemen werken doorgaans op het niveau van laagfrequente wisselstroom, maar er zijn enkele systemen die wisselstroom (AC / DC) nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Een doorsnee elektricien zou moeten kunnen helpen bij het bepalen van het type systeem dat voor uw behoeften moet worden gebruikt.

De volgende groep elektrische componenten die voor bewegingsdetectie worden gebruikt, omvat een versterker en een spanningsvolger.